);

Factuurportal opent weg naar maximale adoptie met PDF én UBL!

Factuurportal opent weg naar maximale adoptie met PDF én UBL!

Factuurportal opent weg naar maximale adoptie met PDF én UBL!

Uiteindelijk wil elke financiële administratie alle facturen met minimale inspanning kunnen verwerken. Noodzakelijk dat alle facturen dan in één standaard formaat naar het financiële systeem worden gestuurd.

Complexe IT-taal

Een voorbeeld van zo’n standaard formaat is een zogenaamde XML-factuur. XML is een complexe IT-taal waarmee onder meer factuurberichten in een vaste structuur kunnen worden verzonden. Dit heet dan UBL. Slechts programmeurs verstaan de kunst om deze berichten te maken of een systeem zo te programmeren dat dit systeem dat automatisch kan gaan doen. Dat kost vele maanden en duizenden euro’s per systeem. Op zich te overzien. Echter, er zijn honderden facturatie- en financiële systemen. Ga maar na hoeveel jaren en miljoenen euro’s je verder bent eer je iedere leverancier zo ver hebt…

Om nog maar te zwijgen over de vele verschillende semantische (horizontaal) standaarden en versies daar weer van (verticaal) die er door de verschillende branches (Telecom, Bouw, Energie, Retail, Transport, Handel, etc) worden gehanteerd.

De weg naar succes

Willen we niet graag succes bereiken langs de weg van de minste weerstand? En daarbij de leveranciers tegemoetkomen die heel bereidwillig hun elektronische factuur in een readable PDF-bestand sturen? En laten we wel wezen; hoeveel mensen kent u die nog nooit van ‘een pdf-je’ hebben gehoord? De feiten spreken voor zich: leveranciers versturen massaal readable PDF-facturen!

Maar goed; als klant heeft u nog steeds de schone taak om alle facturen met minimale inspanning te verwerken. U wilt zich niet hoeven te bekommeren om de verschillende soorten formaten maar alle facturen snel en economisch verwerken en betaalbaar stellen.

Dan is het goed om te weten dat Factuurportal zowel de massa (PDF-facturen) als de complexe minderheid (UBL-facturen) feilloos op exact dezelfde manier valideert en foutloos uw financiële systeem in loodst.

Uw organisatie heeft dus nu al de mogelijkheid om zich voor te bereiden op de naderende wettelijke eis om in 2018 elektronisch facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Factuurportal is er klaar voor!

© 2021 Factuurportal