Hieronder vindt u praktische informatie en twee filmpjes die u helpen bij het opslaan en verzenden van een correcte PDF-factuur.

Heeft u verder nog vragen? Neem gerust contact met ons op via:

  • E-mail: support@factuurportal.eu
  • Telefoon: +31 10 846 0581

Is mijn PDF-factuur readable?

Als u de tekst op een factuur kunt selecteren (zie groen omkaderd voorbeeld) dan is dit een readable PDF-factuur. Deze kan door Factuurportal worden verwerkt.
Een factuur in readable PDF-formaat is overigens niet hetzelfde als een gescande papieren factuur die in PDF-formaat is opgeslagen. De tekst van de gescande factuur valt namelijk niet te selecteren (zie rood omkaderd voorbeeld). Daarom is de gescande factuur niet te verwerken door Factuurportal.

  Van een readable PDF-factuur is de tekst te selecteren.
  Van een gescande PDF-factuur is de tekst niet te selecteren.

Factureert u met bijlagen? Bijlagen moeten aan het PDF-bestand worden toegevoegd. Dit betekent dat de factuur en bijlagen in één PDF-bestand zitten. De factuur moet readable zijn, dus de tekstlaag moet geselecteerd kunnen worden. Bijlagen hoeven niet readable te zijn.

Factuur verzenden per e-mail

U bevindt zich in goed gezelschap: het aantal leveranciers dat een PDF-factuur per e-mail verzendt, neemt in rap tempo toe. Dit blijkt uit onderzoek en ervaring. Uw opdrachtgever denkt uiteraard met u mee en wil u graag eenvoudig en kosteloos laten eFactureren. Dat Factuurportal dan uitkomst kan bieden tonen we u graag in ons filmpje.