Aansluiting op Simplerinvoicing en Peppol

Factuurportal is sinds vorig jaar aangesloten bij Simplerinvoicing en is Access Provider voor Peppol, het Europese netwerk voor elektronische factuurverwerking (SI-UBL).

Zeker voor de publieke sector is dit een zeer belangrijke ontwikkeling. Door te werken met Factuurportal voldoet de opdrachtgever sowieso aan richtlijn 2014/55/EU “Elektronische facturering bij overheidsopdrachten” uit de Aanbestedingswetgeving, omdat Factuurportal in staat is om zowel PDF als UBL-facturen te verwerken. Een van de toegestane manieren van aanleveren van facturen is per mail en dat wordt sowieso ondersteund door ons.

Doordat we ook Access Provider zijn voor Peppol is het tevens mogelijk voor ons om namens uw organisatie facturen via Peppol te ontvangen, te valideren en verwerken en vervolgens in uw administratie aan te leveren.
De andere route is ook mogelijk. Facturen die aan ons zijn verzonden kunnen we valideren en verwerken en via Peppol naar uw organisatie
verzenden.
 
Belangrijk om op tijd aan de nieuwe wetgeving te voldoen.
Maar u haalt uiteraard niet ‘slechts’ het verplichte vinkje, u profiteert vooral ook van alle voordelen van onze geautomatiseerde factuurverwerking. 100% juiste aanlevering, volledige geautomatiseerde verwerking!