);

PDF-facturen populairder dan XML- en UBL-facturen

PDF-facturen populairder dan XML- en UBL-facturen

PDF-facturen populairder dan XML- en UBL-facturen

Platform E-factureren, het grootste samenwerkingsplatform in de Benelux op het gebied van elektronisch factureren en factuurverwerking- heeft haar jaarlijks onderzoek naar de zoekbehoefte naar e-factureren afgerond. Uit onderzoek naar meer dan 72 miljoen zoekopdrachten blijkt onder andere dat de behoefte naar e-factureren en daaraan verbonden termen opnieuw is gegroeid. Opmerkelijk is dat er exponentieel meer gezocht wordt op elektronisch factureren met PDF dan met XML of UBL.

Onderzoeksresultaten

elektronisch factureren PDFUit de gegevens blijkt onder meer dat de zoekbehoefte het afgelopen jaar, ten opzichte van het jaar daarvoor met bijna 6% is gestegen.

Ook blijkt dat het publiek geen onderscheid maakt tussen de term ‘elektronisch factureren’ en ‘digitaal factureren’. Sterker nog, de zoekbehoefte naar de term ‘digitaal factureren’ is juist gestegen ten opzichte van ‘elektronisch factureren’. Dit in tegenstelling tot sommige beleidsmakers en dienstverleners die van mening zijn dat een dergelijk onderscheid van belang is. Het publiek ziet dat duidelijk niet zo en ervaart een dergelijk onderscheid als verwarrend.

eFactureren met PDF

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat men meer behoefte heeft aan PDF en Online facturen dan in facturen in bijvoorbeeld XML en UBL. Dat blijkt ook uit een grotere trendrapportage gemeten over 15 jaar. Daaruit blijkt dat de zoekbehoefte naar PDF exponentieel is gegroeid, terwijl XML nauwelijks een groei laat zien. Gelukkig is de conversie van PDF naar bijvoorbeeld UBL tegenwoordig een peulenschil. Met een oplossing zoals Factuurportal worden inkomende PDF-facturen volautomatisch binnen 5 minuten gecontroleerd en omgezet naar UBL. Hoe dat werkt? Lees Meer over e-factureren met PDF.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de factuur steeds meer als een ‘enabler’ wordt beschouwd. Als onderdeel van een groter proces. Denk daarbij aan purchase-to-pay, order-to-cash en supply chain finance. Dat blijkt uit het feit dat de zoekbehoefte naar deze termen duidelijk is gegroeid.

Bent u al klaar voor de eerste stap richting een compleet geautomatiseerd proces? Begin met onze eFacturatie oplossing Factuurportal voor 200% correcte, volledig geautomatiseerde verwerking van al uw inkomende PDF facturen. Lees meer over elektronisch factureren met Factuurportal of vraag hier direct een volledig vrijblijvende demo aan!

Bron: platformelfa.nl

© 2021 Factuurportal