Factuurportal is Full Access Provider voor Peppol

Factuurportal is volledig gericht op het voor iedere organisatie echt eenvoudig te maken om e-facturatie mogelijk te maken, waarbij het voor leveranciers super eenvoudig, snel en voor iedereen toegankelijk is.

De Peppol standaard maakt het daarbij nog eenvoudiger en veiliger. Factuurportal is daarom ook een Peppol Full Access Provider.
Klanten van Factuurportal kunnen eenvoudig toegang krijgen tot het verwerken van e-facturen in de Peppol standaarden.

Met Factuurportal is het mogelijk om zowel inkomende facturen van leveranciers via Peppol te ontvangen als om verkoopfacturen via Peppol bij uw klant af te leveren.

——————————————————-

PEPPOL

 

PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online) is in 2008 opgericht en wordt gebruikt voor het veilig en grensoverschrijdend ontvangen en/of verzenden van facturen en inkooporders tussen bedrijven onderling en Europese Overheden.

Hoe werkt PEPPOL?

Er zijn 3 vereisten om via het PEPPOL-netwerk facturen uit te kunnen wisselen:

 1. PEPPOL Acces Point
  Op PEPPOL werken softwarepartijen en providers van e-facturatie nauw samen om directe uitwisseling van elektronische berichten te realiseren. Om uw organisatie te koppelen aan dit PEPPOL netwerk is een toegangspoort (een PEPPOL Acces Point) voor dit netwerk nodig. Vergelijk dit voor de duidelijkheid met een netwerk voor mobiele telefonie met verschillende providers. De afspraken die tussen deze partijen zijn gemaakt worden in Nederland beheerd door de Nederlandse Peppol Autoriteit. Via een access provider is het mogelijk om e-facturen via het PEPPOL netwerk uit te wisselen. Factuurportal is Full Access Provider voor Peppol.
 1. PEPPOL ID
  Om facturen te kunnen ontvangen en versturen is een PEPPOL ID nodig. Dit ID wordt bepaald door het eenmalig registreren van je onderneming op PEPPOL. In Nederland is het KvK-nummer het meest gebruikt. Er zijn echter meer mogelijkheden. Wij adviseren u graag hierover.
 2. XML-formaten
  Tot slot worden facturen via het PEPPOL netwerk in vastgestelde XML-formaten uitgewisseld.  In Nederland is de XML variant ‘UBL’ inmiddels het meest gangbare formaat. UBL betekent voluit “Universal Business Language”.  Factuurportal ondersteunt alle geldige Peppol  UBL-formaten, waaronder:
  – SI-UBL 1.2
  – SI-UBL 2.0
  – PEPPOL BIS v3

  Veel ERP-systemen en Boekhoudpakketten kunnen inmiddels al UBL facturen genereren.

Wanneer uw systemen niet in staat zijn om de gewenste UBL formaten ten behoeve van verzending via Peppol te genereren, kunnen wij ondersteuning bieden uw om facturen te converteren naar het gewenste Peppol formaat.

https://peppol.eu/what-is-peppol/

——————————————————-

Nederlandse Peppol Autoriteit en Simplerinvoicing

Simplerinvoicing is destijds geïnitieerd door de Nederlandse overheid en is een netwerk van Europese e-facturatie leveranciers en financiële softwareleveranciers. Door het bundelen van de krachten, werd elektronische e-facturatie voor organisaties en ondernemers eenvoudiger en voor iedereen toegankelijk gemaakt.

Inmiddels is de rol van Simplerinvoicing door de Nederlandse Peppol Autoriteit overgenomen. Per 1 januari 2021 heeft Simplerinvoicing al haar activiteiten beëindigd.