);

Betalingstermijn verlagen

Betalingstermijn verlagen

Voordat de gemeente Purmerend gebruik maakte van Factuurportal voor de volautomatische verwerking van inkomende facturen, was er een betalingstermijn van gemiddeld 58 dagen. Door Factuurportal in te zetten is de betalingstermijn nu teruggedrongen naar 24 dagen, een behoorlijke verbetering dus!

Betalingstermijn terugdringen?

Gemeente Purmerend is niet de enige organisatie die moeite heeft met het op tijd betalen van de facturen. Dit is simpelweg te verklaren door de enorme hoeveelheid handen die een factuur passeert voordat hij eindelijk eens betaald kan worden. Zo is er eerst het uitpakken van de post, het sorteren van de facturen, het overtypen, het controleren, het corrigeren, het doorzetten, de matching, goedkeuring en fiattering en de uiteindelijke betaling. Dit werk wordt vaak door allemaal verschillende personen gedaan. Niet vreemd dus dat zo’n organisatie moeite heeft met het op tijd betalen van de facturen.

Best vreemd, er zijn al geruime tijd oplossingen op de markt die – een deel van – deze processen automatiseren. Met Factuurportal wordt de factuurverwerking geautomatiseerd, de enkele menselijke handeling die in stand blijft is de matching en betaling! Zo neemt de doorlooptijd van een factuur drastisch af en dringt u de betalingstermijn terug. Daarnaast realiseert u ook nog eens een substantiële tijd- en kostenbesparing!

© 2021 Factuurportal