Voordelen voor gemeentes en provincies

Veilig al je e-facturen en PDF-facturen verwerken

Betrouwbare factuurverwerking voor lokale overheden.


Vraag een demo aan

Sinds april 2019 zijn de locale overheden als gemeentes en provincies verplicht om e-facturen van hun leveranciers te kunnen ontvangen en verwerken. Alle Nederlandse gemeentes voldoen aan deze wet, maar veel van hen hebben onder tijdsdruk gekozen voor een beperkte e-facturatie oplossing. Daarmee voldoen je aan de regels, maar wordt het grootste deel van de inkomende facturen nog steeds op een omslachtige manier verwerkt.

E-facturatie biedt veel voordelen en is een mooi toekomstperspectief. Maar op dit moment komt nog maar een klein deel van de facturen als e-factuur binnen. Veel kleinere leveranciers kunnen nog helemaal geen e-facturen aanleveren omdat hun systemen daar nog niet op zijn ingericht. En juist locale overheden werken vanuit hun maatschappelijke rol veel met locale leveranciers. De spreekwoordelijke 'bakker om de hoek' is niet in staat om een speciaal systeem aan te schaffen zodat die UBL-facturen kan versturen.

Daardoor komt het merendeel van de facturen nog steeds per mail in PDF-formaat binnen. Dat zorgt voor veel extra werk, waaronder bijvoorbeeld het handmatig inscannen van papieren facturen. De voordelen die e-facturatie zou moeten opleveren blijven op deze manier onbenut.  

Factuurportal biedt een geïntegreerde oplossing die zowel e-facturen als PDF-facturen op een betrouwbare, efficiënte en foutloze manier kan verwerken. Met dezelfde controles en validaties. Dat draagt bij aan de rechtmatigheid en doelmatigheid van de factuurverwerking.

De transitie van de oude wereld (van papier en PDF) naar e-facturatie wordt met onze oplossing volledig ondersteund en daar hoef je je als gemeente niet meer druk over te maken.

Je benut vanaf dag 1 de voordelen van e-facturatie en volledig geautomatiseerde factuurverwerking op zowel e-facturen als op pdf-facturen. Veiliger, efficiënter en minder foutgevoelig: dat is de betrouwbare automatische factuurverwerking van Factuurportal voor gemeente of provincie. En met Factuurportal voldoe je meteen aan de wetgeving voor e-facturatie. Factuurportal is Peppol Access Provider en geeft je direct toegang tot het Europese Peppol-netwerk voor factuuruitwisseling.

Eenvoudig te koppelen

Of je nu werkt met SAP (PinkRoccade), Key2Financien (Centric) of Unit4/Coda (Unit4): Factuurportal is een cloudoplossing die eenvoudig koppelt met alle gangbare systemen. Wel zo handig!

Controles aan de poort

Alle verplichte gegevens op de factuur? Het juiste adres? Factuurnummer al eerder gezien? State-of-the-art-technologie controleert of de informatie op de factuur klopt. Dag spookfacturen, dubbele facturen en onjuiste facturen.

Strenge eisen aan informatieveiligheid

We verwerken vertrouwelijke gegevens. AVG-wetgeving? Voldoen we aan. Informatieveiligheid? Wij zijn ISO 27001-gecertificeerd.

Peppol Access Provider

Met onze oplossing voldoe je aan de EU-wetgeving voor e-facturatie (richtlijn 2014/55/EU). We zijn Peppol Acces Provider.

Preferred partner van PinkRoccade

We kennen de sector, we begrijpen je processen. We werken nauw samen met PinkRoccade Local Government op het gebied van automatische factuurverwerking.

Een greep uit onze klanten

Vandaag een telefoontje, morgen beginnen.


Ontdek wat Factuurportal voor jouw gemeente kan doen.

Vraag een demo aan