Coronacrisis helpt ons over de drempel van het 'remote' werken!

Bent u inmiddels ook volledig online ontsloten en via het web in contact met uw omgeving?

Als iets duidelijk is geworden in de huidige coronacrisis, is het wel het nut en de noodzaak van communicatie en het kunnen werken via internettoepassingen. Mogelijkheden die al tijden beschikbaar waren, maar niet zo’n enorme vlucht namen omdat er altijd een drempel was om ze echt te gaan gebruiken. Totdat we wel moésten! Lees meer…

Herkent u de drempels?

Een salesgesprek via Skype, een vergadering via MS Teams? Pitchen via Google Hangouts? Ik weet niet hoe het u vergaan is, maar eindelijk heb ik tijd gestoken om deze handige tools te gaan gebruiken. In het verleden heb ik regelmatig pogingen ondernomen om op afstand te vergaderen, maar vaak liep dat op niks uit omdat we niet konden verbinden, omdat de microfoon niet werkte, de externe camera niet herkend werd etc.
Dan was het toch sneller om even te bellen of alsnog live af te spreken.

Nu dat laatste vanaf half maart niet meer kon, heb ik doorgezet en bleek de oplossing vaak verrassend simpel. Gewoon even wat instellingen checken en waar nodig aanpassen aan de specifieke situatie en vervolgens draaien de tools als een zonnetje! En ervaren we hoeveel gemak en tijdswinst dergelijke oplossingen met zich meebrengen.

Blijvend effect

De breed gedeelde opinie is dan ook dat het ‘werken op afstand’ nu echt een blijvertje is. Ook als de huidige pandemie achter de rug is, dan zullen mensen deze tools blijven gebruiken en bewuster met hun tijd om gaan. Is het live-contact voor deze afstemming of bespreking echt nodig en is het de reistijd (en file?) waard, of kunnen we dit net zo effectief met een Teams meeting regelen?

Ook Factuurportal werkt vanuit de cloud

De analogie van de net weergegeven ervaringen met onze cloudoplossing Factuurportal is opvallend. Nu we met name vanuit huis werken en maar zeer beperkt op kantoor aanwezig zijn, wordt het gemak en de toegevoegde waarde van cloud-oplossingen zoals de onze nog meer duidelijk.

Een recent aangesloten klant verzuchtte: “Ik kon mijn werkzaamheden eigenlijk allemaal prima vanuit huis doen. De enige reden waarom ik nog regelmatig naar kantoor kwam, was om de binnengekomen facturen in te scannen en te verwerken. Nu we de hele factuurverwerking via de cloudoplossing van Factuurportal laten verlopen is, kunnen we echt ‘remote’ werken. Heerlijk!”.

En ook voor Factuurportal geldt: de activering en aansluiting kosten eigenlijk nauwelijks moeite (instellingen goed zetten!), en dat weegt alleszins op tegen het gemak en de efficiencywinst die dat vervolgens oplevert. Het aansluitproces gebeurt volledig op afstand, zelfs in deze corona tijd is onze oplossing snel up-and-running!

Meer informatie

Wilt u meer weten over de verwerking van facturen en over onze cloudoplossing? Of heeft u interesse in een vrijblijvende demo van Factuurportal? Neem contact met ons op.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen op het gebied van factuurverwerking? Volg ons dan op LinkedIn of abonneert u zich hieronder op onze nieuwsbrief.

Relevante blogs

Op de hoogte blijven van vakgerelateerde informatie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

WhatsApp met Rob
voor persoonlijk contact