Factuurportal is ISO-gecertificeerd!

Informatieveiligheid en daarmee informatiebeveiliging zijn tegenwoordig ontzettend belangrijk. Wie het nieuws volgt, weet dat cyberaanvallen en datalekken tegenwoordig geen uitzondering meer zijn. Ze komen steeds vaker voor. Denk bijvoorbeeld aan de cyberaanval in 2020 op de Universiteit van Maastricht; de cybercriminelen die hun systemen wisten te versleutelen, hebben €197.000 euro van de universiteit afgedwongen om erger te voorkomen. Ook Hof van Twente was kwetsbaar voor een aanval, zij werden begin vorig jaar slachtoffer van hackers. Recent kwamen de pensioengegevens van deelnemers bij Blue Sky Groep 'op straat' te liggen. Bewijs te over dat het goed regelen van uw informatiebeveiliging essentieel is!


De ISO 27001 certificering

Omdat Factuurportal grote waarde aan informatiebeveiliging hecht, hebben we vanaf de start van het bedrijf veel aandacht besteed aan sterke beveiliging. We verwerken immers facturen voor onze klanten én de leveranciers van onze klanten. Die bevatten mogelijk gevoelige en vertrouwelijke informatie, die niet op straat mogen komen liggen.

Het geheel aan beleidsregels, procedures en werkwijzen dat Factuurportal in place heeft om de informatieveiligheid te waarborgen is samengebracht in het zogenaamde Information Management Security System (ISMS). Dit ISMS van Factuurportal is in de afgelopen maanden door een externe auditor beoordeeld op de ISO 27001 normering en per 5 september j.l. heeft Factuurportal het felbegeerde ISO 27001 certificaat verkregen. En daar zijn we heel trots op! 

Wat is een ISO 27001 certificering?

Misschien denkt u nu: klinkt goed, maar wat is een ISO-certificering precies? ISO 27001 is een internationale standaard op het gebied van informatiebeveiliging. Deze norm biedt richtlijnen om het beveiligen van informatie goed te regelen, met als doel om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie binnen uw organisatie zeker te stellen. Het laat zien dat u voldoet aan strenge normen op het gebied van cybersecurity.

Waarom Factuurportal gekozen heeft voor een ISO-certificering

Wij zijn voortdurend bezig met de verdere uitbouw en professionalisering van ons bedrijf. Om hierin extra stappen te zetten, hebben wij ervoor gekozen om voor een ISO-certificering te gaan. Voor zowel onszelf als voor onze klanten is het een heel fijn idee dat we onze informatiebeveiliging goed op orde hebben. Naast de maatregelen vanuit de AVG-wetgeving vormt de ISO-certificering een goede waarborg en methode om de informatiebeveiliging aan de benodigde standaarden te laten voldoen.

Begeleiding door Tacstone consulting

Factuurportal heeft zich bij de opzet van het ISMS en de voorbereidingen op de verkrijging van het ISO-certificaat laten begeleiden door Tacstone Consulting. Tacstone is onder meer expert op het gebied van riskmanagement, compliance en informatieverwerking. Vanuit Tacstone zijn we begeleid door Jim Emanuels, hij is naast partner bij Tacstone tevens Hoogleraar Bestuurlijke Informatieverzorging aan de Rijksuniversiteit Groningen. De externe audits zijn uitgevoerd door QualityMasters. Zij zijn als bureau gespecialiseerd in de beoordeling van informatiebeveiliging bij kleinere en middelgrote organisaties.

We zijn ontzettend trots dat we nu aan de hand van het ISO-certificaat kunnen aantonen dat we onze processen goed op orde hebben. We willen Jim en zijn team graag bedanken voor de professionele begeleiding. Onze manager supportdesk, Lara van Andel, heeft een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van onze ISMS en we zijn meer dan bereid om hier meer over te vertellen, mocht u interesse hebben.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de verwerking van facturen en over onze cloudoplossing? Of heeft u interesse in een vrijblijvende demo van Factuurportal? Neem contact met ons op.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen op het gebied van factuurverwerking? Volg ons dan op LinkedIn of abonneert u zich hieronder op onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van vakgerelateerde informatie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief