);

Controle op wettelijke en klantspecifieke factuureisen

Controle op wettelijke en klantspecifieke factuureisen

Visuele controles, handmatige correcties, verrijking van de inkomende facturen, is dit een herkenbaar verhaal? Bij een groot aantal van de administratieve afdelingen is dit helaas nog dagelijkse kost. Dit is een tijdrovend, bewerkelijk en vooral een erg onnodig proces.

Factuurportal brengt verlichting voor uw administratieve afdeling

Door Factuurportal in te zetten wordt uw factuurverwerking compleet geautomatiseerd. Dat betekent dus geen visuele controles meer, geen handmatige correcties en geen verrijking van inkomende facturen. Facturen worden pas gevalideerd (doorgezet) naar uw systeem indien de factuur aan alle eisen voldoet en compleet is, indien dit niet het geval is gaat er een automatische notificatie uit naar de leverancier met de vraag om de factuur aan te passen en opnieuw in te sturen. Factuurportal zorgt er zo voor dat alle facturen grondig gecontroleerd worden. Zo ook de controle op wettelijke- en klantspecifieke factuureisen.

Controle op wettelijke factuureisen

In Nederland bestaan wettelijke factuureisen, eisen waaraan een factuur verplicht moet voldoen. Deze verplichte eisen kunt u hier terugvinden: wettelijke factuureisen.  Factuurportal controleert een factuur bij ontvangst direct op deze eisen, zo worden incorrecte en onvolledige facturen direct tegengehouden.

Controle op klantspecifieke factuureisen

Naast de controle op wettelijke factuureisen maakt Factuurportal het ook mogelijk om klantspecifieke factuureisen in te stellen. Deze regels zijn gemakkelijk in te stellen en zorgen ervoor dat ook handmatige verrijking verleden tijd is. Zo beschikt u direct over een factuur die klaar staat voor verdere verwerking in uw systeem.

Voorbeelden van klantspecifieke factuureisen zijn:

  • Ordernummer
  • BTW verlegd
  • G-rekening bedrag
  • Leverdatum
  • Vervaldatum
© 2021 Factuurportal