Hoe werkt Factuurportal?

Factuurportal verwerkt al uw inkomende PDF- en UBL-facturen 100% correct en volautomatisch. Zoals in de infographic hiernaast te zien is levert de leverancier zijn PDF- of UBL-factuur per e-mail aan. Deze factuur wordt vervolgens gecontroleerd op wettelijke- en klantspecifieke factuureisen en omgezet naar XML of UBL, afhankelijk van het gewenste formaat voor uw financiële-, ERP- of inkoopsysteem.

Binnen vijf minuten na ontvangst staat er een gevalideerde factuur klaar in uw systeem voor verdere verwerking.

Uw leverancier krijgt automatisch een terugkoppeling van Factuurportal dat de factuur goedgekeurd is en klaar staat voor verdere verwerking. Ontbreekt echter essentiële informatie op de factuur dan krijgt uw leverancier een terugkoppeling met daarin de foutieve of ontbrekende gegevens en het verzoek om dit te corrigeren en de factuur opnieuw in te sturen.

U bent geen tijd meer kwijt aan handmatige handelingen, visuele controles of correspondentie over foute facturen.

Bovendien is Factuurportal in staat om ál uw inkomende PDF- en UBL-facturen te verwerken. Hierdoor geeft u uw leveranciers een keuze. De “grote jongens” kunnen hun UBL-facturen probleemloos en snel aanleveren, terwijl zelfs de bakker om de hoek in staat is om mee te doen door het gemak dat PDF biedt.

Factuurportal garandeert een 100% correcte verwerking van zowel PDF- als UBL-facturen.

Alle voordelen van écht elektronisch factureren met Factuurportal ten opzichte van een scan- en herkenoplossing of het traditionele handmatige facturatieproces leest u in het gratis e-book!