);

Hoe werkt Factuurportal?

Hoe werkt Factuurportal?

Hoe werkt Factuurportal?

Validatie: 100% correct

Factuurportal verwerkt al uw inkomende PDF-, XML- en UBL-facturen 100% correct en volautomatisch.
Zoals in de infographic hiernaast te zien is levert de leverancier zijn PDF- of UBL-factuur per e-mail aan. Het is ook mogelijk om de facturen vanuit uw centrale facturen-mailbox door te sturen naar Factuurportal. De factuur wordt vervolgens gecontroleerd op wettelijke- en klantspecifieke factuureisen en omgezet naar XML of UBL, afhankelijk van het gewenste formaat voor uw financiële-, ERP- of inkoopsysteem.

Factuurportal is Full Access Provider voor Simplerinvoicing / Peppol

Doordat wij Full Access Provider voor Simplerinvoicing/Peppol zijn, beschikken wij over een access point op het OpenPeppol netwerk. Dat maakt het mogelijk dat leveranciers UBL-facturen via Peppol aan u kunnen verzenden. Wij ontvangen deze facturen namens u en leveren deze aan in uw administratieve systeem. Hierdoor hoeft u niet zelf te investeren in de aansluiting op het Peppol netwerk.

Notificaties aan uw leverancier

Uw leverancier krijgt automatisch een terugkoppeling van Factuurportal dat de factuur goedgekeurd is en klaar staat voor verdere verwerking. Ontbreekt echter essentiële informatie op de factuur dan krijgt uw leverancier een terugkoppeling met daarin de foutieve of ontbrekende gegevens en het verzoek om dit te corrigeren en de factuur opnieuw in te sturen.

PDF-, XML- en UBL facturen 

Factuurportal is in staat om ál uw inkomende PDF-, XML en UBL-facturen te verwerken. Hierdoor geeft u uw leveranciers een keuze. De “grote jongens” kunnen hun UBL-facturen probleemloos en snel aanleveren, terwijl zelfs “de bakker om de hoek” in staat is om mee te doen door het gemak dat PDF biedt.

Factuurportal en Robotic Process Automation (RPA)

Factuurportal biedt u de mogelijkheid om met behulp van Robotic Proces Automation (RPA) het ketenproces vergaand te automatiseren en met name repeterende routinematige werkzaamheden bij uw medewerkers weg te halen.

Samenvattend

Binnen vijf minuten na ontvangst staat er een gevalideerde factuur klaar in uw systeem voor verdere verwerking.

U bent geen tijd meer kwijt aan handmatige handelingen, visuele controles of correspondentie over foute facturen.

Factuurportal garandeert een 100% correcte verwerking van PDF-, XML- en UBL-facturen.

Alle voordelen van écht elektronisch factureren met Factuurportal ten opzichte van een scan- en herkenoplossing of het traditionele handmatige facturatieproces leest u in het gratis e-book de ware potentie van écht elektronisch factureren !