);

Wat is PDF conversie?

Wat is PDF conversie?

Factuurportal is een geavanceerde PDF-conversie oplossing. PDF-conversie betekent simpelweg het omzetten van een PDF-bestand in een ander bestandsformaat. In het geval van Factuurportal gaat het hier om readable PDF-facturen die omgezet worden in het gewenste UBL formaat voor het financiële- of inkoopsysteem van een organisatie. Zo worden alle inkomende PDF-facturen van een organisatie volautomatisch ontvangen en verwerkt, om vervolgens automatisch het financiële- of inkoopsysteem ingeschoten te worden.

Hoe werkt PDF-conversie?

Factuurportal is de enige oplossing op de markt die 100% correct verwerkte facturen garandeert. Dit wordt mogelijk gemaakt door de manier waarop Factuurportal facturen uitleest en converteert. In tegenstelling tot de andere oplossingen op de markt maakt Factuurportal gebruik van parsing om facturen uit te lezen. Op deze manier is de oplossing in staat om alle informatie uit een factuur ‘op te zuigen’. Deze informatie wordt vervolgens geanalyseerd, er wordt gekeken welke informatie belangrijk is voor de opdrachtgever. Hierbij kun je denken aan het factuurbedrag en het BTW-bedrag, maar ook het ordernummer, de factuurdatum en de vervaldatum worden uitgelezen.

Alle informatie wordt door Factuurportal uit de factuur gehaald. Vervolgens bepalen de vooraf ingestelde regels welke informatie wel, en welke informatie niet belangrijk zijn voor de opdrachtgever. Factuurportal zet dan alle relevante informatie om in een factuurformaat dat rechtstreeks het financiële- of inkoopsysteem van de opdrachtgever in kan, vaak een vorm van UBL (UBL 2.0, SI-UBL, UBL-OHNL).

Waarom PDF-conversie?

PDF-facturen zijn populairder dan ooit. Het aantal PDF-facturen neemt al jaren exponentieel toe, zoals ook te lezen in een eerder geschreven blog: PDF-facturen populairder dan UBL en XML. Steeds meer leveranciers zien in dat het versturen van papieren facturen tijdrovend, traag en prijzig is. Dat is dan ook de reden dat leveranciers massaal de overstap maken naar het aanleveren van PDF-facturen per e-mail. Dit factuur formaat leent zich uitstekend om volledig automatisch verwerkt te worden. Het is dus zonde om deze facturen nog op de traditionele manier te verwerken, vol met tijdrovende handmatige handelingen.

Kies daarom voor een PDF-conversie oplossing zoals Factuurportal. De grote stroom inkomende PDF-facturen wordt zo volledig automatisch en 100% correct verwerkt. Geen handmatige handelingen en geen visuele controles meer benodigd, de menselijke tussenkomst wordt volledig weggenomen. Dit brengt verlichting voor uw administratieve afdeling en een behoorlijke tijd- en kostenbesparing.

© 2021 Factuurportal