Vakantietijd: gaan facturen ook op vakantie?

Vakantie! Het betekent voor velen een moment van ontspanning. Eindelijk dat boek lezen dat maar in je kast lag. Genieten van het mooie weer. De geur van het aansteken van de barbecue. Of het nou in binnen- of buitenland is. Ook bij Factuurportal genieten we van de zomer! Betekent dat dat het bij ons op de werkvloer in die periode rustiger is?

De zomer bij Factuurportal

In de inkomende factuurverwerking zitten patronen, afhankelijk van de tijd van het jaar. Aan het eind van elke maand, elk kwartaal, en vooral elk jaar, zijn er pieken in het te verwerken aantal facturen. Is de start van het derde kwartaal dan het startschot van een drukke zomerperiode bij Factuurportal?

Handelsfacturen versus kostenfacturen

Bij Factuurportal gaat de factuurverwerking nagenoeg geheel automatisch, dus qua workload is er niet zoveel verschil. Qua aanbod voor de factuurverwerking zien we wel degelijk een wat rustigere periode. Hoe dat komt?

We maken een onderscheid tussen handelsfacturen en kostenfacturen. Bij handelsfacturen moet je denken aan facturen die betrekking hebben op de goederen in de winkels van onze retail- en groothandel klanten. Kostenfacturen zijn de facturen die betrekking hebben op de bedrijfsvoering en ondersteunende processen, waar bijvoorbeeld huisvesting, energie en ICT onder vallen.

De kostenfacturen lopen ’s zomers gewoon door, vaak zijn dat maandelijks repeterende kosten. Het aantal handelsfacturen neemt echter wel af. Er worden minder producten verkocht, want veel consumenten zijn op vakantie, evenals de bouwsector. Het gevolg is dat groothandels minder inkopen doen en het aanbod in de door ons te verwerken handelsfacturen afneemt.

Bij onze zorgklanten zien we ’s zomers juist een redelijk stabiel factuuraanbod. Logisch, want de zorgverlening gaat continu door en dat zien we dus ook terug in de continue stroom van facturen.

Is factuurverwerking seizoensgebonden?

Wel een beetje dus. Het grootste deel van onze klanten levert tijdens de zomermaanden een consistente stroom aan facturen. Alleen handelsfacturen vieren vakantie en die komen daarna weer volop in beeld.

We hopen dat jij ook van een lekkere vakantieperiode hebt genoten. Wij in elk geval wel, al hebben we zeker niet stil gezeten. We staan met volle energie weer voor jullie klaar!

Meer informatie

Wil je meer weten over automatische factuurverwerking of over e-facturatie? Of heb je interesse in een vrijblijvende demo van Factuurportal? Neem contact met ons op.

Wil je op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen op het gebied van factuurverwerking? Volg ons dan op LinkedIn of abonneer je op onze nieuwsbrief!

Relevante blogs

Op de hoogte blijven van vakgerelateerde informatie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

WhatsApp met Rob
voor persoonlijk contact