Verkoopfacturen vanuit Odoo via Peppol versturen?

U heeft vast al gehoord dat het werken met e-facturen veel voordelen biedt, omdat deze betrouwbaar en efficiënt verwerkt kunnen worden. Dat geldt voor ontvangen facturen van leveranciers, maar dat geldt ook voor verkoopfacturen.

Hobbels bij e-facturatie

Het blijkt in praktijk nog niet zo makkelijk te zijn om eFacturatie toe te passen. Veel administratieve systemen zijn niet in staat om eFacturen in het juiste formaat (standaard) te genereren. Of blijken niet gekoppeld te zijn aan het Peppol netwerk.

Peppol

Factuurportal is Full Access Provider van SimplerInvoicing / Peppol. Hiermee zijn wij gekoppeld aan het Peppol netwerk. Wij kunnen namens onze klanten facturen ontvangen, verwerken én versturen via het Peppol netwerk. Wij zijn in staat om (verkoop)facturen in het juiste UBL-formaat te genereren en te versturen via het Peppol netwerk naar uw opdrachtgever.

Odoo

Dutchworld en Factuurportal hebben samen de mogelijkheid gecreëerd om eFacturen vanuit Odoo via Peppol te kunnen versturen. Via Odoologic worden de factuurgegevens bij Factuurportal aangeleverd. Factuurportal genereert op basis hiervan een UBL factuur in het juiste formaat. Vervolgens levert Factuurportal deze UBL factuur via het Peppol netwerk af bij de klant. Deze ontvangt hiervan een ontvangstbevestiging.

Voordelen e-factureren nu ook bij Odoo

Odoo biedt nu dus ook de voordelen van eFacturatie. We noemen de belangrijkste:

  • Tijdbesparing
    De facturen worden direct verstuurd en verschijnen direct in de boekhouding, dit zorgt voor minder handelingen voor het versturen van de facturen.
  • Snellere betaling
    Doordat uw elektronische verkoopfacturen eerder worden ingeboekt, worden de facturen meestal eerder betaald.
  • Minder fouten
    Omdat er minder stappen zijn bij het versturen en (aan de andere kant) het verwerken van een e-factuur, vermindert automatisch de kans op fouten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de verwerking van facturen en over onze cloudoplossing? Of heeft u interesse in een vrijblijvende demo van Factuurportal? Neem contact met ons op.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen op het gebied van factuurverwerking? Volg ons dan op LinkedIn of abonneert u zich hieronder op onze nieuwsbrief.


Relevante blogs

Op de hoogte blijven van vakgerelateerde informatie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

WhatsApp met Rob
voor persoonlijk contact