Werken op afstand = Het nieuwe werken!

Thuiswerken is al een tijdje het devies. Ook bij Factuurportal wordt er voornamelijk vanuit huis gewerkt. Werken op afstand is dan ook heel normaal geworden. Met de uitbreiding van ons team en het groeiende klantenbestand, brengt dit uitdagingen met zich mee. Benieuwd hoe wij dit aangaan? Lees dan snel verder.

Het nieuwe werken

‘Het nieuwe werken’, een term die steeds vaker wordt gebruikt. Klinkt mooi en vooruitstrevend, maar het bleek best de nodige opstartproblemen met zich mee te brengen. Denk aan een haperende internetverbinding (overbelaste WIFI), de zoektocht naar een goed bureau met stoel, een tweede scherm aansluiten met behulp van een HDMI-kabel die ergens in huis moet liggen, etc.
Herkenbaar?

Inmiddels zijn we eraan gewend en geeft 3 op de 4 thuiswerkers aan op deze manier prima uit de voeten te kunnen. Sommigen zijn zelfs zo tevreden, dat de voorkeur is om na de coronacrisis ook grotendeels vanuit huis te blijven werken. Maar de meeste mensen geven aan een combinatie van het thuiswerken met werken op kantoor ideaal te vinden.

Werken op afstand

Ook Factuurportal werkt op dit moment vanuit huis. Door de uitbreiding van ons team en het aansluiten van nieuwe klanten, moesten er creatieve oplossingen verzonnen worden, die erg goed hebben uitgepakt!

(In)werken op afstand

Het introduceren van nieuwe collega’s zonder elkaar te kunnen ontmoeten voelt in het begin nogal vreemd. Echter went dit al erg snel. Via Teams is er voor ons de mogelijkheid om makkelijk contact met elkaar te houden.
’s Ochtends een kort overleg om de dag met elkaar te beginnen, de belangrijkste prioriteiten en taakverdeling voor de dag te bespreken en om te checken hoe iedereen er bij zit. En einde van de dag een korte afsluiting om met elkaar vast te stellen wat goed ging en wat beter kan de volgende dag.

Zelfs inwerken blijkt grotendeels op afstand te kunnen. Uitleg en toelichting gaat prima via Teams. Door schermen te delen kan uitleg over de werking van systemen e.d. eenvoudig worden gegeven. Ofschoon je altijd merkt dat het sociale aspect (het elkaar leren kennen) écht minder makkelijk gaat op deze manier. Direct contact (maar wel op gepaste afstand) is dan toch de oplossing.

Online implementeren

Onze cloudoplossing is prima op afstand aan te sluiten en te implementeren. We hebben inmiddels al behoorlijk wat online implementaties gedaan, dat verloopt erg soepel. Door de planning en de bijbehorende implementatiechecklists tevoren te delen, zorgen we dat iedereen inzicht heeft in wat er moet gebeuren. En ook hier biedt Teams een goede oplossing om overleg en afstemming te hebben. Op die manier houden we nauw contact met de klant.

Online demo’s en presentaties

De online demo’s en presentaties leken de grootste uitdaging, maar verlopen net zo goed als wanneer Factuurportal op locatie aanwezig is. Via Teams wordt de presentatie op het scherm getoond. Je mist eigenlijk alleen de non-verbale communicatie, daar moet je écht wel meer attent op zijn en meer expliciet en vaker vragen of er onduidelijkheden of vragen zijn. Maar de problemen om je eigen laptop aangesloten te krijgen op grotere schermen in de vergaderzaal zijn we kwijt!

‘Het nieuwe werken’, we zijn er inmiddels behoorlijk aan gewend. Toch hopen we snel weer bij u langs te kunnen komen! Hoe fijn het online en thuiswerken ook kan zijn, het team van Factuurportal hecht erg aan persoonlijk contact en staat graag voor u klaar om u te ondersteunen!

Meer informatie

Wilt u meer weten over de verwerking van facturen en over onze cloudoplossing? Of heeft u interesse in een vrijblijvende demo van Factuurportal? Neem contact met ons op.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen op het gebied van factuurverwerking? Volg ons dan op LinkedIn of abonneert u zich hieronder op onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van vakgerelateerde informatie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief