Efficiënte en effectieve factuurverwerking voor gemeente Apeldoorn.

Gemeente Apeldoorn was op zoek naar een aanbieder voor factuurverwerking en is zodoende bij Factuurportal uitgekomen. Factuurportal levert voor gemeente Apeldoorn een geïntegreerde oplossing voor e-facturatie én het verwerken van facturen die binnen komen via de mail. Factuurportal levert één oplossing voor alle typen facturen.

Groot volume facturen te verwerken? Geen probleem!


In onze zoektocht naar een aanbieder voor factuurverwerking zijn wij bij Factuurportal terecht gekomen. Factuurportal is voor ons de beste partij omdat ze een geïntegreerde oplossing aanbieden voor e-facturatie én het verwerken van facturen die bij ons binnenkomen via de mail. Eén oplossing voor alle typen facturen. 

 

Vooraf hadden wij nog enige twijfel. Gemeente Apeldoorn heeft te maken met een 30.000 facturen op jaarbasis, kan een nog jong bedrijf als Factuurportal dit factuurvolume wel aan binnen de afgesproken doorlooptijd? Deze twijfel is volledig bij ons weggenomen. Factuurportal verwerkt dit volume al jaren probleemloos binnen de overeengekomen SLA. 

 

Het automatiseren van de factuurverwerking door Factuurportal heeft ons behoorlijk wat voordelen opgeleverd. Het aantal fouten in de verwerking is aanzienlijk gedaald doordat gegevens niet meer handmatig overgetypt hoeven te worden. En het proces verloopt een stuk sneller. Door de ingangscontroles worden er alleen nog maar juiste facturen aangeboden en vangt Factuurportal de uitval op. Al met al een effectieve en efficiënte manier van factuurverwerking die heeft gezorgd dat wij veel minder tijd kwijt zijn aan de standaard controles en dataconversie en tegelijkertijd hebben we de betalingstermijn van facturen naar de leveranciers weten terug te dringen. Alle correcte facturen worden door ons netjes op tijd betaald en dat is prettig voor onze leveranciers. 

 

Factuurportal als zakenpartner 


De samenwerking met Factuurportal heeft ons een nieuwe zakenpartner opgeleverd die met ons meedenkt over het vlekkeloos laten verlopen van de factuurverwerking en samen met ons zoekt naar verbetermogelijkheden in het proces. Een voorbeeld hiervan is het op leveranciersniveau instellen van kenmerken die al dan niet verplicht vermeld moeten worden op facturen. Dit is bevorderend voor de snelheid waarmee de facturen verwerkt worden en tevens ontstaan hierdoor minder fouten.  

 

Al met al zijn onze ervaringen met Factuurportal zeer positief en is hun dienstverlening aan te bevelen aan organisaties die een flink factuurvolume te verwerken hebben. Het gemak, de nauwkeurigheid en de tijdswinst zijn voor ons erg prettig. 

 

Op de hoogte blijven van vakgerelateerde informatie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

WhatsApp met Rob
voor persoonlijk contact