Voordelen voor gemeentes en provincies

Veilig en snel al je E-facturen én PDF-facturen verwerken

Betrouwbare factuurverwerking voor lokale overheden.


Vraag een demo aan

Lokale overheden zoals gemeentes en provincies zijn verplicht om e-facturen van hun leveranciers te kunnen ontvangen en verwerken. Uiteraard voldoe je aan de wetgeving, maar helaas blijkt het grootste deel van de facturen nog steeds als PDF-bestand per mail aan je te worden verstuurd.

De verwachting is dat dit niet zo snel gaat veranderen. De kleinere leveranciers kunnen vaak geen e-facturen aanleveren, omdat hun systemen daar niet op zijn ingericht. En juist lokale overheden werken vanuit hun maatschappelijke rol veel met lokale leveranciers. De spreekwoordelijke 'bakker om de hoek' is niet in staat om een UBL-factuur te versturen.

Dat betekent nog steeds veel handmatige en omslachtige werkzaamheden bij de invoer van de PDF-facturen in de administratie. Handmatig inscannen, templates instellen, mails en bestanden naar andere mappen verslepen etc. De voordelen van e-facturatie blijven daarmee onbenut.

Factuurportal biedt een geïntegreerde oplossing die zowel e-facturen als PDF-facturen op een betrouwbare, snelle en foutloze manier kan verwerken. Met dezelfde controles en validaties. Én je voldoet automatisch aan de wetgeving voor e-facturatie.

Veilig, snel en nauwkeurig. Je benut vanaf dag één de voordelen van automatische factuurverwerking, zowel op e-facturen als op PDF-facturen.

Eenvoudig te koppelen

Of je nu werkt met SAP (PinkRoccade), Key2Financien (Centric) of Unit4/Coda (Unit4): Factuurportal is een cloudoplossing die eenvoudig koppelt met alle gangbare systemen. Wel zo handig!

Controles aan de poort

Alle verplichte gegevens op de factuur? Het juiste adres? Factuurnummer al eerder gezien? State-of-the-art-technologie controleert of de informatie op de factuur klopt. Dag spookfacturen, dubbele facturen en onjuiste facturen.

Strenge eisen aan informatieveiligheid

We verwerken vertrouwelijke gegevens. AVG-wetgeving? Voldoen we aan. Informatieveiligheid? Wij zijn ISO 27001-gecertificeerd.

Peppol Access Provider

Met onze oplossing voldoe je aan de EU-wetgeving voor e-facturatie (richtlijn 2014/55/EU). We zijn Peppol Acces Provider.

Preferred partner van PinkRoccade

We kennen de sector, we begrijpen je processen. We werken nauw samen met PinkRoccade Local Government op het gebied van automatische factuurverwerking.

Een greep uit onze klanten

Vandaag een telefoontje, morgen beginnen.


Ontdek wat Factuurportal voor jouw gemeente kan doen.

Vraag een demo aan

WhatsApp met Rob
voor persoonlijk contact