Snelle en efficiënte factuurverwerking bij Staedion.

Woningcorporatie Staedion maakt sinds 2016 gebruik van Factuurportal voor de volautomatische verwerking van inkomende facturen. Vanuit de wens en ambitie om processen efficiënt en geautomatiseerd te laten verlopen, zijn we ook de factuurverwerking gaan verbeteren.

Tijdrovende verwerking van inkomende facturen


Wij ontvangen per jaar ongeveer 25.000 facturen. Hiervan kwam het grootste deel als papieren factuur en in PDF-formaat binnen. Ondanks dat de PDF facturen al elektronisch (per mail) binnen kwamen, werd ook dit deel nog volledig handmatig verwerkt. Een tijdrovend en foutgevoelig proces.

Vanuit de wens en ambitie om processen efficiënt en geautomatiseerd te laten verlopen, zijn we ook de factuurverwerking gaan verbeteren.

Met de inzet van Factuurportal hebben we hier grote verbeteringen in gerealiseerd. De facturen worden automatisch gecontroleerd en komen digitaal beschikbaar in onze administratie. Factuurportal is de oplossing die onze inkomende PDF-facturen 100% correct verwerkt zonder tussenkomst van handmatige handelingen. En ook de verwerking van e-Facturen wordt volledig ondersteund, dat is belangrijk voor de toekomst. 

De controle op- en de verwerking van ordernummers geeft veel voordelen, ook in de verdere verwerking van de factuur binnen onze organisatie.


Gemak en ontzorging door Factuurportal 


Woningcorporatie Staedion maakt sinds 2016 gebruik van Factuurportal voor de volautomatische verwerking van inkomende facturen. Gemak en ontzorging zijn voor ons de kernwoorden bij de dienstverlening van Factuurportal!

Dankzij de strenge controles op alle factuureisen komen er geen spookfacturen of onjuiste facturen meer binnen bij ons. En Factuurportal verzorgt de communicatie en de afstemming met de leverancier hierover.

Dat scheelt veel tijd, meer dan we ons vooraf hadden gerealiseerd.  Doordat Factuurportal ook de ondersteuning richting de leveranciers verzorgt, worden de lijnen korter. Dit ervaren wij als heel prettig. Hierdoor is het mogelijk dat alle leveranciers makkelijk en vooral snel mee kunnen doen. Ook kunnen wij bij het aansluiten van nieuwe leveranciers meer flexibiliteit bieden, dat heeft ons klantgerichter gemaakt.

Op de hoogte blijven van vakgerelateerde informatie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

WhatsApp met Rob
voor persoonlijk contact