Factuurportal lanceert nieuwe functionaliteit

In samenwerking met een trouwe klant en onze businesspartners Tacstone Technologies en Webparking, hebben we voor Factuurportal een nieuwe functionaliteit ontwikkeld. Hiermee maken we automatische factuurverwerking nóg makkelijker. De nieuwe functionaliteit wordt eind deze maand gelanceerd en komt daarmee snel beschikbaar voor al onze (nieuwe) klanten! Benieuwd wat het jou kan opleveren? Lees snel verder.

Nieuwe functionaliteit

Maakt jouw organisatie op dit moment gebruik van een financieel/administratief systeem zonder mogelijkheden om (nog goed te keuren) facturen langs budgethouders te routeren? Of vind je de licenties daarvoor te duur? Verloopt het accorderen en het toevoegen van coderingsinformatie – zoals de toewijzing aan kostenplaatsen – daardoor nog niet automatisch? Dan is onze nieuwe functionaliteit extra handig voor jou.

Deze maakt het namelijk mogelijk om facturen direct aan de budgethouder aan te bieden, zodat hij/zij deze direct kan controleren en naar de juiste kostenplaats kan leiden. Ook als je huidige administratiesysteem nog beperkt is.

Over Factuurportal

Factuurportal is een expertsysteem voor geautomatiseerde factuurverwerking. Gespecialiseerd in de automatische controles en verwerking van alle soorten facturen (e-facturen, XML- én pdf-facturen via de mail).

Pdf-facturen worden op dezelfde manier verwerkt als e-facturen, met dezelfde betrouwbaarheid en snelheid. Zelfs de factuurregels op pdf-facturen worden door ons net zo nauwkeurig verwerkt en geïmporteerd in je administratieve systeem.

Basisfuncties

Factuurportal wordt meestal gekoppeld aan een inkoop- of ERP-systeem. Traditioneel richten wij ons op de:

  • Ontvangst van te verwerken facturen;
  • Geautomatiseerde controle;
  • Uitlezing en conversie van factuurinformatie;
  • Automatische export van de gedigitaliseerde factuurinformatie naar het inkoop- of ERP-systeem van onze klant.

De verdere codering en boeking van de facturen evenals de goedkeuring door budgethouders, gebeurt dan bij de klant zelf in het inkoop- of ERP-systeem.

Toelichting nieuwe functionaliteit

Factuurportal biedt nu de functionaliteit aan om facturen naar budgethouders te sturen, zodat zij kunnen controleren of deze kloppend zijn en betaald kunnen worden.

  1.  Met behulp van het nieuwe portaal krijgen budgethouders de door hun goed te keuren facturen aangeboden.
  2. In het portaal kunnen ze de factuur goedkeuren of afkeuren en bij goedkeuring zo nodig aangeven op welke kostenplaats deze geboekt moet worden.
  3. Afhankelijk van de goed- of afkeuring wordt de verdere factuurverwerking getriggerd en in gang gezet (betaalbaarstelling danwel retour naar en afstemming met de leverancier).

Het mooie is dat deze nieuwe functionaliteit - op basis van de behoefte of wens vanuit de klant - wel of niet geactiveerd en afgenomen kan worden. Maximale flexibiliteit dus. Helemaal toe te spitsen op jouw specifieke situatie.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze nieuwe functionaliteit, de verwerking van facturen en over de cloudoplossing van Factuurportal? Of heb je interesse in een vrijblijvende demo? Neem contact met ons op.

Wil je op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen op het gebied van factuurverwerking? Volg ons dan op LinkedIn of abonneer je hieronder op onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van vakgerelateerde informatie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief