Hoe e-facturatie eenvoudiger kan worden gemaakt met Peppol

Steeds vaker krijgen we de vraag of wij ook facturen via Peppol kunnen verzenden. Het antwoord: jazeker! Wilt u weten hoe Factuurportal dit doet? Lees meer via deze link!

Uitgaande e-facturatie via Peppol

Sinds april 2019 is het voor overheidsinstellingen verplicht om elektronische facturen via Peppol te kunnen ontvangen. We zien steeds vaker dat deze overheidsinstellingen hun leveranciers verplichten om een e-factuur te sturen. Peppol stelt u in staat om facturen op een snelle en veilige manier uit te wisselen met verschillende organisaties. Om een factuur via Peppol te versturen zijn er een aantal vereisten:

  • U dient een connectie te hebben met het Peppol netwerk
  • U dient de factuur in een valide Peppol XML-standaard aan te leveren

Zeker voor kleinere organisaties of voor organisaties met slechts een enkele klant bij de overheid is het tijdrovend en kostenintensief om aan deze vereisten te voldoen. Vandaar dat we bij Factuurportal vaak de vraag krijgen of er een mogelijkheid is om deze facturen via Peppol te versturen. Graag helpen wij u hierbij!

Peppol Access Point: de verbinding met het Peppol netwerk

Omdat Factuurportal een Peppol Access Provider is, kunnen wij u helpen met het verzenden van e-facturen via Peppol. Wij beschikken namelijk over een Peppol Access Point, daar hoeft u niet zelf in te investeren. Factuurportal is volledig gericht op het écht eenvoudig maken van e-facturatie voor iedere organisatie, waarbij het ook voor leveranciers gemakkelijk, snel en voor iedereen toegankelijk is.

XML factuur

U kunt uw factuur in een door u gewenst format aanleveren, van Excel- tot PDF-bestand. Via ons systeem wordt de factuur automatisch geconverteerd naar een XML-factuur in een door Peppol vereiste versie (zoals een SI-UBL 1.2 of PEPPOL BIS 3.0). Zodra de factuur via Peppol is afgeleverd, ontvangt u een verzendbevestiging van ons. Uw factuur wordt snel en betrouwbaar bij uw opdrachtgever afgeleverd.

Ook voor uw inkomende facturen kunnen wij als uw Access Point fungeren. Daarmee bent u voorbereid op de toekomst en bent u in staat om alle e-facturen automatisch te ontvangen en te verwerken.

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Bent u geïnteresseerd in een gratis toelichting of demo van onze cloudoplossing? Neem contact met ons op.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante ontwikkelingen op het gebied van factuurverwerking, volg ons dan op LinkedIn of abonneert u zich hieronder op onze nieuwsbrief.

Op de hoogte blijven van vakgerelateerde informatie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief