Whitepaper geautomatiseerde factuurverwerking

Wil jij meer informatie over geautomatiseerde factuurverwerking? Download onze whitepaper!

Technologie heeft een mega impact op administratieve processen. Werkzaamheden die voorheen door mensen moesten worden uitgevoerd, zijn de afgelopen decennia meer en meer door systemen overgenomen.

Was het eerst nog zo dat het een overstap betrof van handmatige werkzaamheden naar werkzaamheden die medewerkers met behulp van een ICT-systeem sneller, eenvoudiger en met beduidend minder fouten konden worden uitgevoerd. Tegenwoordig zie je dat ook deze werkzaamheden volledig worden overgenomen door ICT-oplossingen en door een systeem worden uitgevoerd. Je hoeft alleen nog maar te zorgen dat de input aan het systeem wordt aangeboden en automatische algoritmes doen vervolgens het werk. Sneller en met nog minder fouten dan voorheen.

Robotisering, artificiële intelligentie, machine learning en big data zijn actuele trends. En het is voor elke organisatie noodzakelijk om de mogelijkheden die deze technieken bieden ook echt te benutten. Om concurrentie voor te blijven of om mee te gaan in de veranderende eisen met betrekking tot service en dienstverlening.

Factuurverwerking 

Ook het proces van factuurverwerking verandert in hoog tempo. Traditioneel een proces met veel volume en wat veel menselijke inspanning vergde. Een van de eerste ontwikkelingen op dit gebied waren de zogenaamde OCR-oplossingen beter bekend als de scan/herkenoplossingen. Omdat de technologische mogelijkheden zich blijven ontwikkelen zijn deze oplossingen inmiddels verouderd en zorgen state-of-the-art technologieën ervoor dat de inkomende factuurverwerking écht volledig wordt geautomatiseerd. Belangrijkste is dat de factuurdata snel en juist op de correcte wijze in je administratie terecht komt om verder te verwerken.

In deze whitepaper beschrijven we hoe het factuurverwerkingsproces eruit ziet, welke irritaties en uitdagingen je kan tegenkomen, kijken we naar de e-facturatie, gaan we dieper in op de kenmerken van een volledig geautomatiseerd factuurverwerkingsproces, leggen we het expertsysteem van Factuurportal uit en benoemen 5 voordelen van een expertsysteem.


Je kunt de whitepaper hieronder downloaden.

Relevante blogs

Vul je e-mailadres in en ontvang direct de whitepaper.

Op de hoogte blijven van vakgerelateerde informatie?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

WhatsApp met Rob
voor persoonlijk contact